Wenliang LU - Chairman

Wenliang is één van de aandeelhouders van HUGE.Victor Njo - Managing Director

Victor is de oprichter van HUGE Architecture Office. Hij werd geboren in Indonesië en woonde in zijn eerste jaar met zijn ouders in Australië. Toen hij drie was verhuisde het gezin naar Nederland. Hij groeide op in Europa en behaalde twee master diploma’s aan de Technische Universiteit Delft (TU Delft) in Nederland, één in Stedenbouw en één in Architectuur. Tijdens zijn tijd bij de TU Delft werkte hij samen met BBVH Architectuur en Rapp + Rapp. Later werkte hij bij Claus & Kaan Architecten.

In 2003 besloot hij om zijn koffers te pakken en Australië.opnieuw te beleven. Victor begon bij COX Richardson Architects. Later werkte hij bij het PTW Sydney hoofdkantoor met projecten in Australië, China, het Midden-Oosten en Vietnam. Na het werken in het Midden-Oosten, met name op de Palm Jebel Ali Masterplan in Dubai, werd Victor overgeplaatst naar het PTW kantoor in Sjanghai. Gebouwde projecten waarbij hij sterk is betrokken zijn de Sportbox, een Weider Tera sportcentrum en kantoorcomplex tegenover de Westin Bund Center Hotel in Sjanghai, de Wuhan Urban Planning Institute Building, de Capland Center in Qingdao en de elegante Qiantang Garden residentiële ontwikkeling in Hangzhou.

Voordat hij HUGE heeft opgestart werkte hij samen met MADA s.p.a.m. in Sjanghai. Hij was ook gastcriticus voor laatstejaars architectuur studio’s van de Universiteit van Sydney, UNSW, UTS en Jiaotong Universiteit in Sjanghai. Momenteel is hij docent aan de China Academy of Art op de Xiangshan Central Campus in Hangzhou.Ping CHEN - CEO/Executive Director

Ping is één van de aandeelhouders van HUGE. Hij is geboren in Wuxi, Jiangsu provincie in China en groeide op in een militaire familie. Ping behaalde een bachelor diploma in Environmental Art Design aan de Donghua University (DHU) in Sjanghai, China en een master in Stedelijke Ontwikkeling en Design aan de Universiteit van New South Wales (UNSW) in Sydney, Australië.

Voorafgaand aan zijn academische verrijking in Australië, verkreeg Ping twee en een half jaar werkervaring bij de Guangdong Architectural Design and Research Institute en Shanghai Tong Ce Real Estate Consulting (TOSPUR) in de rol van architectonisch ontwerper, stedenbouwkundige en planner van 2006 tot 2009.

Na zijn terugkeer naar China in 2011 heeft Ping samengewerkt met de bekende Australische firma Hassell als stedenbouwkundig ontwerper en klanten adviseur. Hij was betrokken bij een aantal grote projecten in China, zoals de Hi-tech industry park masterplan in Shenyang, de Zhoushan island new district masterplan en stedenbouw, de Eco-Gram masterplan in Guangzhou, de Luzhou Wine Factory Redevelopment masterplan in Sichuan en de Wudu new city stedelijke planning en ontwerp in Wuxi.

Voordat hij begon als partner van HUGE was Ping een business development strateeg voor Woods Bagot, een andere Australische top firma. Hij heeft met succes verschillende projecten verworven en gewonnen, zoals de 180 meter kantoor en commerciële mixed-use toren op Lot NO.3, Phase 3, in de Wuxi Taihu New City CBD en het stedenbouwkundig ontwerp en het concept architectonisch ontwerp voor de Wuxi Lihu Bay New City in 2012.Lu SHAO - Technical Director

Lu is een van de aandeelhouders van HUGE. Hij heeft een doctoraat in Architectuur van de Tongji Universiteit en is daar werkzaam bij de Faculteit Bouwkunde.

Na zijn afstuderen in 1990 was Lu werkzaam bij het Mechanical Design Institute en het Shanghai NO.9 Ship Design Institute. Als senior ontwerper en project manager verkreeg hij in die tijd rijke praktische ervaring via grootschalige projecten.

In 1998 keerde hij terug naar Tongji Universiteit voor verdere studies. Hij verwierf een master diploma in Architectuur in 2001 en een doctoraat in 2006. Na zijn afstuderen werd hij aangeboden om les te geven aan de Tongji Universiteit. Lu is gespecialiseerd in het onderzoeken van de stadsgeschiedenis en de lokale architectuur cultuur en ontwikkeling. Intussen heeft hij zich gericht op Chinese en buitenlandse architectuur, kunst en filosofie onderzoek en heeft hij vele boeken gepubliceerd. Hij was gastheer en betrokken bij vele grootschalige openbare projecten met lokale culturele thema's.

Lu werd aangesteld als adjunct-directeur bij het Kunming Planbureau van 2009 tot 2011 op basis van zijn expertise op het gebied van architectuur in zijn onderzoek en studie van de gebieden waar minderheden wonen. Tijdens zijn loopbaan is hij verantwoordelijk geweest voor de goedkeuring van grote en belangrijke planning en ontwerp projecten en heeft hij een rijke ervaring in stedenbouw en stedelijk ontwerp opgebouwd.Hary Amalan - Design Principal (Hangzhou)

Australische architect Hary Amalan is een van de Design Principals van HUGE Architecture Office. Hary groeide op buiten Sydney in de bergbossen van de Blue Mountains met zijn Sri Lankaanse ouders en leefde in 6 landen in Europa, Azië en het Midden-Oosten voordat hij de middelbare school op de Internationale School in Beijing afronde. Hij keerde terug naar Australië voor universitair onderwijs en voltooide met lof zijn studie architectuur aan de Technische Universiteit van Sydney en de Universiteit van New South Wales.

Tijdens zijn studie aan de Technische Universiteit van Sydney werkte Hary meer dan 3 jaar met één van de meest beroemde architectuur bedrijven van Australië, Harry Seidler and Associates. Hij was betrokken bij de project management voor één van de grootste Australische constructie bedrijven, Grindley Construction. Hary keerde in 2006 terug naar China als Associate voor PTW Architects Australië, werkend in Shanghai en de Hangzhou branch als leidend figuur, samenwerkend met één van Zhejiang’s grootste lokale ontwerp bureau’s ZUADR.

Tijdens zijn tijd als Associate voor PTW  heeft Hary verschillende high profile projecten in China afgerond, inclusief de gewonnen Xiasha Information Technology hoofdoffice bij de Hangzhou-Singapore Science and Technology Park. Hary heeft samengewerkt met een aantal plaatselijke lokale ontwerp bureau’s en leidt momenteel HUGE Architecture Office in Hangzhou, in samenwerking met lokaal ontwerp bureau EUD.Bas Horsting - Design Principal (Amsterdam)

Bas (1976) is een Nederlandse architect en stedenbouwkundige die woont en werkt in Amsterdam. Hij studeerde af met een master diploma in Architectuur aan de Technische Universiteit Delft (TU Delft). Bas is gespecialiseerd op het gebied van stedenbouw en stedelijke strategie. Hij gelooft dat succesvolle steden dynamisch zijn, en dat nieuwe technologieën, de lokale cultuur en de lokale bevolking een belangrijke rol spelen in het succes over tijd.

Na zijn afstuderen in 2002 verhuisde Bas naar Australië en begon te werken aan nieuwe steden in Azië en het Midden-Oosten. In 2006 keerde Bas terug naar Nederland om te werken voor het gerenommeerde bureau de Architekten Cie., waar hij onderzoek deed naar andere ontwerp benaderingen van stedelijke planning. Hij ontwikkelde een kader en gemeenschapsbenadering van stedelijke planning, waardoor nieuwe stedelijke ontwikkelingen aan de eisen van vandaag kunnen voldoen, maar tegelijkertijd ook flexibel en open genoeg zijn om toekomstige veranderingen te adopteren.

In 2010 richtte Bas BASTA urbanism op, gericht op het brengen van het kader en de gemeenschapsbenadering van stedelijke planning aan een breed publiek. BASTA urbanism gelooft in een gezamenlijke aanpak, samenwerkend met kleine en grote organisaties uit de hele wereld om verschillende ontwerp uitdagingen aan te gaan. Recente projecten zijn onder meer de herontwikkeling van de nieuwe stad Nagele, het masterplan voor de NDSM-werf in Amsterdam, Vlasikha nieuwe stad in de buurt van Moskou, de ontwikkelingsstrategie van de voormalige Philips campus Strijp-S in Eindhoven en eco-stad TEDA in Tianjin.

Over de jaren heen is Bas gast criticus en docent geweest aan de Universiteit van Sydney, UNSW, Technische Universiteit Delft en het Berlage Instituut.

 

Jay PAN - Design Principal (Shanghai)

Jay is the design principal of HUGE Architecture Office in Shanghai. He was born in Nanchang, Jiangxi province, China. Jay gained a Bachelor degree of Environmental Art Design from the Donghua University (DHU) in Shanghai, China.

After graduating from the Donghua University, Jay worked at JWDA  from 2007 until 2012. During his tenure there he quickly evolved and got promoted from assistant architect to project manager and project architect. During this stage he participated in and accomplished a large number of projects while he cooperated with famous developers in China like Vanke, Greenland, Wharf Holdings, CIFI Group and Gemdale.

Between 2010 and 2011 Jay completed the Shanghai Gemdale Great Mansion and was honored the Most Innovative Model Building in the Chinese Real Estate Industry and the 2011 China Architectural Journal Award. Between 2010 and 2012 Jay completed the planning, construction and a large portion of the interior design work of the Shanghai CIFI Golf Resort, which won the 2012 Gold Nugget Award.  After Joining HUGE in 2012 he joined the executive management team in 2015.

 
Copyright © 2022 HUGE Architecture Office. Alle rechten voorbehouden.